Dagbok 2012 og videre.

Opprydding før vinteren setter inn.

Tiden er kommet til å ta vare på georgineknoller og skaugum. De er knollplanter som må tas inn om høsten for overvintring frostfritt. Det er lett å se når det er på tide å ta dem inn. Når første frostnatt har kommet vises det på planten, den blir tufsete og svart. Da er det om å gjøre å få knollene opp av jorda før frosten når nedi til dem. Jeg graver dem forsiktig opp, slik at jeg får med hele knollen, deretter rister jeg forsiktig av jorda og legger dem tørt, mørkt og kjølig. Før det så legger jeg knollene i drivhuset, for å tørke dem. Det er gøy å overvintre knoller på denne måten, for plantene vil bli kraftigere og mer blomsterrike for hvert år.

 

Det er mye som skal gjøres og huskes på i disse dager, nå før vinteren setter inn. Krukker med sommerblomster tømmes etter hvert som blomstene takker for seg. Møblene må vaskes og settes inn, så varer de lengre. Men enda håper vi på solrike dager, så vi kan få kose oss på terrassen.

 

Det er gått noen dager og endelig kom det en godværsdag, etter alt det regnet som har høljet ned i dagevis. Så er det tid for å legge løk, både hjemme og på kirkegården. Løk kan legges nesten hvor som helst, i sol, skygge eller i potter. Det sies at legger du blomsterløk 3-4 ganger sin egen høyde dypt, er man på sikker grunn. Lurest er det å følge anvisningene på pakken. Jeg bruker å legge løkene usystematisk, synes det blir et mer naturlig utsende. Ønsker du at løkvekstene skal komme igjen år etter år, må vokseplassen oppfylle de krav løken stiller. Narsisser og tulipaner trenger den beste og dypeste jorda. Det er best å plante løkene i grupper, for eksempel 20 løk sammen.

 

Så nå er det bare å glede seg til våren. Det er nå vi kan skape en vakker vårhage. Lykke til!

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.02 | 22:15

Hildbjørg,er det noen som har foto av Bernhof og Magda ?Det ville være trivelig å kunne

se et bilde av min onkel.

mh
Jan Eidsaa

...
09.10 | 18:41

Hei!
Jeg fant siden din i dag da jeg lette etter min slekt.
Takk for en meget fin historie!
Jeg er barnebarn av Jon Nielsen.

...
04.06 | 18:48

Hei Hildbjørg Aner overhode ikke hvordan jeg kom inn på denne bloggen din. Er KJEMPEIMPONERT over både deg og hagen din!

...
26.04 | 17:10

Hei!
Bare de rosene i sone 4. har jeg i kjelleren på vinteren, ca. 5-6 stk.
de fleste rosene jeg har er mer hardfør og kan greie seg ute.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE