Dagbok 2012 og videre.

Naturen har kledd seg i vakre farger!

Det er blitt september og høsten merkes godt. Aldri er sinnet så åpent som slike høstklare dager. Høsten er en magisk periode, en overgang fra sommerens overflod til vinteren. Høsten er full av farger og fest, en herlig avslutning på hageåret. Så nå skal vi nyte de siste rester av de vakre fargene i naturen.

 

Nå er det å sette ned løk som står for tur, for å gjøre hagen klar for en ny, deilig vår. Tulipaner og narsisser (påske og pinseliljer) er våre beste og kjente løkvester. Løkene bør legges så tidlig at de rekker å rote seg før vinteren kommer. Jeg pleier alltid å dekke med litt løv og slikt. Dette for å forhindre at jorda fryser før røttene er utviklet, men også et vern for rovdyr. Har hørt at narsisser får stå i fred for rovdyr. Løker og knoller legges tre-fire ganger sin egen høyde dypt.

 

Litt blomster er det enda i hagen, men det blir mindre dag for dag. De som holder an er flox, duehode, hosta, rodgersia, litt roser og noen sommerblomster. Georginer og skaugum blir nå tatt opp, selv om de blomstrer, da de er var for fuktighet og frost. Ellers må kopper og kar vaskes og settes inn. Møblene på terrassen må få stå lengst mulig, for det kan bli varme, fine dager enda.

 

Masse hilsninger og takk for at du var innom. Hildbjørg.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.02 | 22:15

Hildbjørg,er det noen som har foto av Bernhof og Magda ?Det ville være trivelig å kunne

se et bilde av min onkel.

mh
Jan Eidsaa

...
09.10 | 18:41

Hei!
Jeg fant siden din i dag da jeg lette etter min slekt.
Takk for en meget fin historie!
Jeg er barnebarn av Jon Nielsen.

...
04.06 | 18:48

Hei Hildbjørg Aner overhode ikke hvordan jeg kom inn på denne bloggen din. Er KJEMPEIMPONERT over både deg og hagen din!

...
26.04 | 17:10

Hei!
Bare de rosene i sone 4. har jeg i kjelleren på vinteren, ca. 5-6 stk.
de fleste rosene jeg har er mer hardfør og kan greie seg ute.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE