Slektsgransking på hobbybasis.

Slekten min på farsiden og morsiden.

Slekten min på farsiden.

Min mors slekt.

Min mors slekt.

Det er mange mennesker som har lyst til å vite mer om slekten sin, og alle har en trang til å sette livet sitt inn i en historisk sammenheng. Dypest sett har dette med vår egen identitet å gjøre. De aller fleste kommer ikke lenger enn å leke med tanken om sine "røtter". Slektsgransking er en hobby som på samme tid både kan være enklere enn man tror- og vanskeligere. Det beror blant annet på hvor man setter ambisjonsnivået. Jeg for min del benyttet meg av "Den store slektsboken" og har da skrevet ut to bøker. Boken er et hjelpemiddel for dem som vil drive slektsgransking på hobbybasis. Det har vært enormt trivelig å holde på med. Mange gamle bilder er blitt skannet og satt inn. Det viktiske for meg var å kunne fortelle historien om personene, om hvordan de levde og hadde det i hverdag og fest.


Dersom man kommer lenger enn til bare tanken, er det
ikke bare å møte opp i et arkiv, henvende seg og automatisk få opplysningene om sin slekt. Man må lete, og vite hva slags opplysninger man skal lete etter og hvor man kan finne dem. Dette kan ta tid: slektsgransking er et møysommelig og langvarig arbeid. Følger man slekten sin i alle ledd, står man snart overfor et stort og omfattende personregister. Det kan være klokt å ikke gjøre arbeidet for omfattende, men avgrense det ved å følge slekten bakover i rett linje. Ta gjerne med søsken i alle generasjoner, da dette er personer som ofte er brukt som faddere, og som dermed kan være med å identifisere en person.
Driver man med slektsgransking, får man også et bedre innblikk i lokalhistorien fordi våre forfedre og formødre eksisterte i et miljø- de var med og formet lokalhistorien.


På mange måter er vi alle summen av det våre forfedre var. Dydene de hadde, kan være våre dyder, deres styrke vår styrke. Det er en glede å bli kjent med våre forfedre som døde for lenge siden. Vi har alle en fascinerende slektshistorie. Det å finne våre forfedre kan være et av de mest interessante puslespillene vi kan holde på med.

Her er far og mor sin slekt fylt ut i slektsvifter.
 
(Ved å klikke på bilde når det er fullskjerm, kan man få lese teksten.) 

Har nå i ettertid sett at en del navn er feil plassert. 

Skal senere prøve å lage nye slekts-fifter.Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.02 | 22:15

Hildbjørg,er det noen som har foto av Bernhof og Magda ?Det ville være trivelig å kunne

se et bilde av min onkel.

mh
Jan Eidsaa

...
09.10 | 18:41

Hei!
Jeg fant siden din i dag da jeg lette etter min slekt.
Takk for en meget fin historie!
Jeg er barnebarn av Jon Nielsen.

...
04.06 | 18:48

Hei Hildbjørg Aner overhode ikke hvordan jeg kom inn på denne bloggen din. Er KJEMPEIMPONERT over både deg og hagen din!

...
26.04 | 17:10

Hei!
Bare de rosene i sone 4. har jeg i kjelleren på vinteren, ca. 5-6 stk.
de fleste rosene jeg har er mer hardfør og kan greie seg ute.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE