Mine vakre buskroser

Therese Bugnet.

Kystkvitrose.

Dornrøchen.

Jens Mink.

Apotekerrosen (Offinalis).

Poppius.

Sekel.

Lichtkønigen.

Hansa.

Nevada.

Hansaland.

Aicha

Maiden^s Blush, nydelig rose.

Hurdalsrosen.

Disse buskrosene har jeg hatt i mange år. Det er store kraftige busker som er ekstra hardføre, som foreksempel Therese Bugnet. Har hatt den som hekk i mange år og  den gleder oss hver sommer. Terese Bugnet er kanskje den mest hardføre rose som selges her i landet. Blomstene er fylte, mørk rosa og har et gammeldags utseende. Busken har røde grener og er lett å stiklingsformere. Høyde 180.cm. H8. Roseeksperten " Dag Lyngar" anbefaler den. 

Hurdalsrosen er en alba og skiller seg litt ut fra mange sorter ved at den dufter lite. Den kan bli 4. meter høy. Antagelig er den verdens største alba. Blomstringen er virkelig overveldende. Store lettfylte, mørkt til lysrosa blomster som vrimler nedover greinene. Blomstringen varer ganske lenge, men ingen gjenblomstring, men nypeprakt om høsten. Nøysom med jordsmonn, men varsom med nitrogengjødsel. 150-250. cm. Sone 7.

Aicha (pimpinellifolia) er en kraftig buskrose med sommerflor. Store vakre blomster i mettet gult med store pollenbærere som gjør blomstene ekstra attraktive. Blir en spesielt vakkert formet busk om den  får bre seg slik den vil. Jeg har hatt den i mange år og  anbefaler den som sikker i sone 5. (4) Høyde 200. cm.

Kystkvitrose (Rosa Alba Suaveolens) er en buskrose med sommerflor, ikke gjenblomstrende. Sorten er meget gammel og har en aura av historie rundt seg. Rosen er kjent som en kraftig, nøysom og hardfør busk med doble eller lett fylte, vakre hvite blomster i juni-juli. Den er velluktende og har vakker nypepryd om høsten. En virkelig god kystrose som jeg har hatt i mange år. Jeg har erfart at skrinn jord holder igjen på den kraftige veksten og fremmer blomstringen. Etter avslomstring bruker jeg sakse vekk greiner når den breier seg for mye.

Maiden`s Blush (Rosa alba) er en rose som er kjent over hele landet og er selve symbolet på høysommer. Den er nøysom og hardfør og har et flor som kan vare opp til 4. uker, avhengig av været. Jeg har hatt denne rosen i mange år og synest den er en av de fineste buskrosene. Hvis remonterende roser fryser ned kan denne rosen fungere  som veggrose med saksing og oppbinding. Rosen har nydelige tettfylte blomster i en sart, rosa tone. Sammen med de øvrige prestegårdsrosene, "Persian Yellow" og "Provinsrosen" m.fl. lyser den opp i hager og parker. Rosen kan dateres helt tilbake til 1797, og hører derfor til de historiske rosene. Høyde 125-150 cm. Sone 7.

Lichtkønigin Lucia er en gjenblomstrende buskrose med dypgule blomster. Den har frodig, busket vekst, god duft og bra motstandsevne mot meldug. Både som enkeltstående og i grupper pryder den sin plass. Som mange gule roser kan den få svartflekk på bladverket, særlig i rått klima. Det lønner seg å fjærne angrepne kvister og blad før knoppsprett om våren. En nydelig rosebuske. Høyde 90-125 cm. Sone 5.

Dornrøschen er en sjelden vakker gjenblomstrende buskrose. Her i landet blir den ofte kalt "Tornerose" Den er en vellykket kombinasjon av gjenblomstring og hardførhet. Blomsten er stor og utsøkt vakker i form og farge, dypt laksrosa i midten til rosa i kronbladene. Lange, kraftige skudd bærer blomsten godt oppe og frister til snitt. Skjær vekk gamle greiner hvert tredje eller fjerde år. Det holder busken i god vekst og blomstring. En av mine beste buskroser. Høyde 100 cm. sone 5.

Rosa Galicia "Officinalis", eller apotekerrosen, er blitt dyrket i flere årtusener opp gjennom middelalderen. De ganske store, røde og halvfylte blomstene viser sine dekorative gule pollenbærere. Blir en liten, lubben og fin busk med grågrønt bladverk. setter runde, røde nyper om høsten. Høyde 100 cm. Sone 6. Helt utrolig vakker, men ingen igjenblomstring.

"Hansaland" er en rose som virkelig har overasket meg positivt. Den er vokse villig og meget hardfør. Vakre røde roser som er veldig holdbar. God remontering og lite sjukdomsproblemer. En bredvokst og opprett buskrose, som er igjenblomstrene. Har hatt flere slike roser i mange år.


Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Eva Johnsen | Svar 21.07.2015 17.10

Tusen takk for en praktfull roseside med beskrivelser over hver enkel rosesort og hårdførheten. Vi planlegger en rosehekk mot vår nabo som vil være ca. 9 meter

Dag Lyngar | Svar 09.01.2011 23.13

Hei, Hildbjørg!
Du er jo et stort rosemenneske, Hildbjørg! Virkelig moro å få en titt inn i hagen din og se på rosene du har. Hilsen Dag Lyngar

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.02 | 22:15

Hildbjørg,er det noen som har foto av Bernhof og Magda ?Det ville være trivelig å kunne

se et bilde av min onkel.

mh
Jan Eidsaa

...
09.10 | 18:41

Hei!
Jeg fant siden din i dag da jeg lette etter min slekt.
Takk for en meget fin historie!
Jeg er barnebarn av Jon Nielsen.

...
04.06 | 18:48

Hei Hildbjørg Aner overhode ikke hvordan jeg kom inn på denne bloggen din. Er KJEMPEIMPONERT over både deg og hagen din!

...
26.04 | 17:10

Hei!
Bare de rosene i sone 4. har jeg i kjelleren på vinteren, ca. 5-6 stk.
de fleste rosene jeg har er mer hardfør og kan greie seg ute.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE