Fotoalbum

Holmenkollen

Akershus slott og festning.

Fram. Roald Amundsen nådde Sydpolen den 14. des. 1911.

Rådhuset i Oslo.

Holmenkollen Park Hotell.

På sommerferie. Her er Vigelandsanlegget.

Elinor i Botanisk Hage.

Elinor i drivhuset. Botanisk Hage.

Marit og Carina på ferie i Oslo.

Bed med Skaugum.

Elinor og bestemor beundrer syrenhortensia.

Vigelandsanlegget.

Liljer i Botanisk hage.

Slottet.

Her koser vi oss på terassen hos Atle, Eli og Elinor.

Mange fine stauder å se på.

Her er vi på kontoret til Atle.

Nydelig Klematis.

Oldemors-hage har mange nydelige stauder som vi finner i gamle hager.

Rododendron.

Fjellhagen er et vakkert fjelllandskap i miniatur med tereng, vann og planter som spiller sammen.

Kaprifolium, veldig vakkert.

Vi slapper av litt.

Ra 11. på Kon-Tiki.

Nasjonalgalleriet.

Trær i Arboretet. Her kan du oppleve fantastisk blomstring til forskjellige årstider.

Nydelig Kamelia som vokser i Palmehuset.

Dufthagen byr på nytelser for luktesansen

Urtehagen, i forgrunnen Revebjelle.

Mange fine bilder fra hovedstaden.

Botanisk Hage ble opprettet i 1814 og er landets eldste botanisk hage. I dag er hagen en del av Naturhistorisk museum. Universitetet i Oslo.
 Det er en opplevelse å vandre rundt i Botanisk Hage å se på alle de fine bedene med stauder og liljer.
 Samlingene omfatter 7.500 plantearter fra ulike deler av verden og brukes i både undervisning og forskning. Og ikke minst er det et rekreasjons-sted og en turistatraksjon.

Alltid når jeg er på ferie i Oslo, må jeg ta en dag i Botanisk Hage. Victoriahuset er det første jeg oppsøker. Victoriahuset sto ferdig i 1876 og viser planter fra tropisk og subtropisk miljø. Det midtre rommet domineres av en sirkulær dam. Her vokser Victoria-vannliljen fra Amazonas, som huset er bygget for. Rundt dammen dyrkes viktige tropiske nytteplanter som papaya, kanel, papyrus, sukkerrør, bomull, kakao, ris, vanilje og ingefær. Her vises Elinor ved dammen.

Så er vi innom Palmehuset. Det rommer planter fra områder med tropisk-subtropisk klima, middelhavsklima og ørkenklima, fordelt på tre rom.
Middelhavsklimarommet inneholder nytteplanter som oliven, appelsin, eukalyptus, fiken, te og korkeik. Langsmed vinduene er det en samling duftpelargonier og kamelia. Setter inn bilde av vakre kamelia.

Oldemors-hage tar vare på den grønne kulturarven. Her vokser det om lag 500 planter, som er bevart for ettertiden. Den sentrale delen av hageanlegget er tilrettelagt som en sansehage for personer med demens. Staudene i Oldemors-hage er viktige "objekter" både naturvidenskapelig og kulturhistorisk, de utgjør et klonarkiv. Gamle hageplanter har stor biologisk verdi. Dette er planter som gjennom lang tid har overlevd i norsk klima. De har egenskaper som kan mangle hos moderne sorter som selges i dag.

Fjellhagen er et fjellandskap i miniatyr med terreng, vann og planter sammen, som er en opplevelse av skjønnhet.De fleste av plantene i Fjellhagen er dyrket fram fra frø samlet i naturen og  bytte fra frø med andre botaniske hager. Den rikeste blomstringen er om våren og forsommer.

 I Urtehagen finnes krydderplanter, legeplanter og giftplanter. De fleste krydderplanter har en forhistorie som legeplanter. Mange av plantene i Urtehagen er rene medisinplanter, slik som Revebjelle som er viktig hjertemedisin. Krydder både virker på appetitten og letter fordøyelsen.
 
Et arboret er en samling av trær og busker. På en spasertur i arboretet kan du oppleve fantastisk blomstring til forskjellige årstider. Blandt annet kirsebær, gulved, duetre, lind, svarthyll, skjærsmin, magnoliatrærne, valnøtt-trær og morbærtre. Hagens mest eiendommelige treslag, tempeltreet "Ginko biloba" fra Øst-Asia. Plantet i Victoriahuset i 1870. (levende fossil) Det vises stor interesse for treet.

Dufthagen byr på nytelser for luktesansen. 90 forskjellige planter byr på sine dufter, noen i blomsten, andre i i bladverket. Duftstoffer finnes i alle planteorganer. Roser, nelliker og fioler har mest duftstoffer i blomstene. Hos timian, mynter og andre leppeblomster dufter bladene.
 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Kirsten Nicolaisen | Svar 18.09.2011 23.59

Mange fine bilder fra Hovedstaden. Jeg bor her og Botanisk Have er en pærle i byen vår. Du har virkelig fanget opp mye av det vakre byen har å vise fre:)

Turid | Svar 26.10.2010 19.21

Flotte bilder takk for titten, her er jeg godt kjent

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.02 | 22:15

Hildbjørg,er det noen som har foto av Bernhof og Magda ?Det ville være trivelig å kunne

se et bilde av min onkel.

mh
Jan Eidsaa

...
09.10 | 18:41

Hei!
Jeg fant siden din i dag da jeg lette etter min slekt.
Takk for en meget fin historie!
Jeg er barnebarn av Jon Nielsen.

...
04.06 | 18:48

Hei Hildbjørg Aner overhode ikke hvordan jeg kom inn på denne bloggen din. Er KJEMPEIMPONERT over både deg og hagen din!

...
26.04 | 17:10

Hei!
Bare de rosene i sone 4. har jeg i kjelleren på vinteren, ca. 5-6 stk.
de fleste rosene jeg har er mer hardfør og kan greie seg ute.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE